SES startade en gång i tiden som ett renodlat produktionsbolag, nischat till sport i allmänhet och ishockey i synnerhet. En vis man sa en gång till oss:

”Klarar man av att producera hockey klarar man att producera i princip vad som helst”.

Produktion av innehåll
Det tog vi fasta på och kan i dag skriva under det påståendet. Produktionsavdelningen i bolaget är fortfarande i alla högsta grad aktiv, fast nu med en större bredd, och har aldrig stått bättre rustad inför nya utmaningar.

Vi producerar en variation av TV, web-TV, reklam, presentation, reportage, animation, DVD-produktioner, sportkrönikor, direktsändning av event med mera – allt från idé till genomförande.

Utöver videoproduktion har vi även projektledare, webbredaktörer och producenter för djupgående nyhetsrapportering och nyhetsbevakning. Vi fokuserar rent naturligt på sportproduktion då det är vad som ligger oss närmast hjärtat, men tack vare ett stort kontaktnät finns det inga projekt som avskräcker oss.

Tekniska produkter
Vår tekniska produktportfölj innehåller huvudsakligen två stora produkter som vi väljer att lyfta fram: Ramses och Sesam. De är få till antalet och har olika karaktär, men erbjuder en ocean av möjligheter och funktioner. Om man dessutom använder dem tillsammans uppnås synergieffekter som öppnar upp en helt ny dimension. 

För exempelvis en sportliga med egna arenor möjliggör den skräddarsydda produktduon ett helt unikt arbetsflöde som sparar tid och pengar, samtidigt som innehållet kan bli avsevärt bättre utifrån tillgängliga resurser.

Ramses och Sesam kan användas för att publicera och administrera text, bilder och video simultant till webben, mobila enheter och arenor, hantera presentation av central matchstatistik, distribuera och visa kommersiella budskap, hantera arenaunderhållning på mediakuber och LED-skyltar simultant, livesända video på webben – och mycket, mycket mer.